Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
Wédad Zénié-Ziegler
Soueif, Ahdaf
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Tio kvinnor, tio liv
av Shusha Guppy

 

Översättning Ulla Ericson
inbunden 255 s.
ISBN 91-87680-28-9
Bestnr. A17
» 165:-
     
"Att läsa dena fantastiska samling intervjuer är som att dricka te tillsammans med tio av de mest intressanta och formidabla kvinnor ur detta århundrade, utan att behöva bekymra sig om vad man ska säga. Alla kvinnorna är gamla - två är äldre än sekler och trots att deras liv har gestaltat sig högst olika är alla författarinnor, vars samlade verk har förvånande bredd: dagböcker, romaner, memoarer, noveller, dikter, pjäser, forskningsrapporter och reportage.

Man får bl.a möta Joan Haslip, som skrivit en berömd biografi om Marie Antoinette; Joan Huxley, änka till den kände zoologen Julian Huxley; Francis Partridge, det sista överlevande vittnet från Bloomsbury-gruppen; Kathleen Raine, poet och Blake-forskare; och P L Travers, skaparen av Mary Poppins. Boken fyller just den funktion en bra biografi ska fylla, nämligen med Joan Haslips ord, ge liv åt en hel försvunnen värld."
Robert Homer, New York Times Book Review

Shusha Guppy, som intervjuat dessa distingerade damer, är skicklig och påläst och väjer inte för moraliskt inträngande frågor.

Shusha Guppy föddes och växte upp i Iran. I tonåren skickades hon till Paris för att studera vid Sorbonne. Som student skrev hon dikter och berättelser i tidskrifter och sjöng på studentteatrar. Hon bor idag i London och skriver för flera tidskrifter och är Londonredaktör för det amerikanska magasinet The Paris Review. Hon är också en känd sångerska och kompositör; hon har kommit ut med ett dussintal skivor. Två av dem innehåller traditionella persiska folkvisor och andliga sånger.

Shusha Guppy
Fler titlar från Alhambra
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

Skönlitteratur