Om Alhambra  Beställningsinformation
 
 
Hem
Skönlitteratur
Klassiker
Attackserien
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
  


Alhambra har fått sitt namn från det moriska palatset utanför Granada, en arkitektonisk höjdpunkt i den 700 år gamla arabiska närvaron på den iberiska halvön. En period då arabisktalande filosofer, teologer och skönlitterära andar av alla möjliga religiösa och etniska samfund levde sida vid sida och samverkade till att skapa en färgrik och originell civilisation i Europas södra hörna, med det arabiska språket som dess "latin". Denna civilisation har i sin tur stått som modell för den kommande europeiska renässansen genom sin tolerans och sitt filosofiska närmande till Människan och världen.


Alhambra förlag vill genom sin utgivning främja denna anda av samhörighet mellan olika mänskliga kulturer och belysa särskilt den arabiska litteraturens höjdpunkter under större delen av medeltiden och den roll denna litteratur har spelat i tankens universella utveckling. Att upptäcka denna historiska dimension hos den arabiska kulturen är ett måste om vi vill förstå "arabvärlden" under vår egen tid. En stor del av Alhambras utgivning har därför ägnats både klassisk och modern arabisk litteratur, med betoning på litterära och filosofiska milstolpar som Ibn Khaldun, Ibn Arabi, Naguib Mahfouz och Adonis.

Men Alhambras ambition att visa samhörigheten mellan alla mänskliga kulturer och inte enbart de anknytna till Medelhavet har fått oss att utvidga vår utgivning för att täcka nya områden, det kinesiska med Tsai Chih Chungs tecknade, tidlösa klassiker och det latinamerikanska med Machado de Assis och Alvaro Mutis.

Under tiden utvecklade vi även den populärvetenskapliga tradition som Frankrike excellerat i med så många anrika serier. Med den franska Collection "Que sais-je?" som förlaga, har vi idag skapat en av Sveriges största populärvetenskapliga serier med över 85 utgivna titlar hittills: Alhambras PocketEncyklopedi (Vad vet jag om-serien). En serie som riktar sig i första hand till gymnasieskolor och högskolor men även till den vetgiriga allmänheten.

Alhambras profil kan därför sammanfattas i tre nyckelord: universalism, vetenskaplighet och rättvisa. Alltsedan början har förlaget hållit en regelbunden utgivningstakt med i genomsnitt 1 ny titel varje månad. Det har blivit ett par hundra titlar under åren. Världssituationen idag med pågående krig på många håll i Afrika och i den muslimska världen, tydliga ekologiska konsekvenser av den huvudlösa industrialiseringen som pågått i flera hundra år, folkökningen på planeten och vad det medför av försämrad livskvalité för många, men även de tekniska genombrotten som kanske innehåller en del av lösningen på våra problem, allt detta sporrar oss på Alhambra att ta ställning. Under Mötesplats Samtiden hittar ni titlar som behandlar aktuella sociala, politiska eller ekonomiska frågor.

Det vi är bäst på är att publicera böcker. Och vi ser fram emot ytterligare 20 år av regelbunden bokutgivning, insha'allah!

Alhambras Redaktion


 

  Alhambra Förlag AB

  Stävievägen 31
  244 66 Furulund

  Telefon: 046 - 73 85 40
  Telefax: 046 - 73 80 68

  E-mail:     alhambra@alhambra.se

  Org.nr:  556338-6894

  Postgiro: 35 75 60 - 2
  Bankgiro: 5427 - 8866

  När Du hittat en titel Du vill köpa av oss har Du följande möjligheter att beställa:
  • Telefonbeställning
  • Fax
  • E-post

  Under den pågående "renoveringen" av webben går det f.n. inte att beställa den vägen.

   

  ISBN-info till bokhandel och bibliotek:
  Komplett lista över Alhambras utgivning med ISBN

   
  Om nyhetsbrev
  Den som anmäler sitt intresse för att ta del av Alhambras nyhetsbrev blir automatiskt medlem i Alhambras Bokklubb. Detta medför ingen extra kostnad för dig, däremot flera förmåner.
  Abonnera på nyhetsbrevet genom att ange din epost-adress.

  Alhambras nyhetsbrev och utskick publiceras inte på webben. Om du inte vill ha några utskick längre, skicka e-post till nyhetsbrev@alhambra.se och skriv "Avbeställning av nyhetsbrev".


  Telefonbeställning

  Om Du har några frågor, eller vill diskutera mängdrabatter, slå oss en signal. Om Du inte får något svar på vår ordertelefon, tala in ditt meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp dig. Du kan också beställa via telefonsvararen och vi vill då ha följande uppgifter från dig:
  • Namn
  • Organisation
  • Organisationsnr
  • Leveransadress
  • Ev. e-postadress
  • Telefonnummer
  • Titel
  • Antal

  Telefonnummer: 046 - 73 85 40

  Fax
  Du kan också faxa in din beställning där vi vill ha samma information som gäller för telefonorder. Faxnummer: 046 - 73 80 68

  E-post

  e-postadress: order@alhambra.se

  Priser

  Samtliga priser är inklusive moms och gäller så länge lagret räcker. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar. 
  Betalningsvillkor och Avgifter
  Privatpersoner
  Leverans sker mot faktura, 30 dagar netto.
  Postens fraktkostnad tillkommer. Inga expeditionsavgifter!

  Beställningar på över 500:- skickas mot postförskott.

  Organisationer, skolor och bibliotek
  Alltid mot faktura 30 dgr netto.

  Leveranstid

  Leveranstiden kan variera beroende på om varorna finns i lager eller ej. Det tar oss ungefär 5 arbetsdagar att expediera din order. Vi reserverar oss för produkter som är slutsålda.

  Ångerrätt

  Du har ångerrätt 14 dagar efter det att du mottagit varan. Boken/Böckerna som lämnas i retur skall vara i obrutet skick.

  Returer

  Obruten förpackning skall returneras inom 10 dagar efter det att Du meddelat detta till oss. Utan detta meddelande ingen kreditering. Bifoga fakturakopia. Alla returer sker på kundens bekostnad och risk.