Om Alhambra  Beställningsinformation
 
 
Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

  

 

Om Alhambra

Alhambra har fått sitt namn från det moriska palatset utanför Granada i Spanien, en arkitektonisk höjdpunkt i den 700 år gamla arabiska närvaron på den iberiska halvön. En period då filosofer, teologer och skönlitterära andar av alla möjliga religiösa och etniska samfund levde sida vid sida och samverkade till att skapa en färgrik och originell civilisation i Europas södra hörna, med arabiska som dess "latin". Denna civilisation har i sin tur stått som modell för den kommande europeiska renässansen genom sin tolerans och sitt filosofiska närmande till Människan och världen.

Alhambra förlag vill genom sin utgivning främja denna anda av samhörighet mellan olika mänskliga kulturer och belysa särskilt den arabiska litteraturens höjdpunkter under medeltiden och den roll denna litteratur har spelat för det nya Europas framväxt. Att upptäcka denna historiska dimension är ett måste om man vill förstå förhållandet mellan Europa och "arabvärlden" i vår egen tid. En stor del av Alhambras utgivning har därför ägnats både klassisk och modern arabisk litteratur.

Men Alhambras ambition att visa samhörigheten mellan alla mänskliga kulturer och inte enbart de runt Medelhavet har fått oss att vidga vår utgivning för att täcka nya områden, exempelvis det kinesiska med Tsai Chih Chungs tecknade, tidlösa klassiker och det latinamerikanska med stora författare som Machado de Assis och Alvaro Mutis.

I början av nittiotalet breddade vi utgivningen med den franska faktaserien Que sais-je? som förlaga, och kan idag erbjuda en av Sveriges största populärvetenskapliga serier med 95 utgivna titlar: Alhambras PocketEncyklopedi. En serie som riktar sig i första hand till gymnasieskolor och högskolor men även till den vetgiriga allmänheten.

Alltsedan starten har förlaget hållit en regelbunden utgivningstakt med i genomsnitt 1 ny titel varje månad. Världssituationen idag med pågående krig på många håll i Afrika och i den muslimska världen, tydliga ekologiska konsekvenser av den huvudlösa industrialiseringen, folkökningen på planeten och vad det medför av försämrad livskvalité för många, men även de tekniska genombrott som kanske innehåller en del av lösningen på våra problem, allt detta sporrar oss på Alhambra att ta ställning. Under Mötesplats Samtiden finns titlar som behandlar aktuella sociala, politiska och ekonomiska frågeställningar.

Alhambras Redaktion


 

  Alhambra Förlag AB

  Stävievägen 31
  244 66 Furulund


  E-mail:     alhambra@alhambra.se

  Org.nr:  556338-6894

  Bankgiro: 5427 - 8866

  När Du hittat en titel Du vill köpa av oss har Du följande möjligheter att beställa:
  • E-post
   
  Om nyhetsbrev

  Den som anmält sitt intresse för att ta del av Alhambras nyhetsbrev kommer med jämna mellanrum få ett nyhetsbrev om litterära och politiska händelser med analyser och kommentarer från hela världen, liksom evenemang som vi tycker är intressanta och viktiga. Dessutom innehåller breven olika erbjudanden och förmåner som bara finns i nyhetsbreven.

  Abonnera på nyhetsbrevet genom att ange din epost-adress.

  Alhambras nyhetsbrev och utskick publiceras inte på webben. Om du inte vill ha några utskick längre, skicka e-post till alhambra@alhambra.se och skriv "Avbeställning av nyhetsbrev".

  Exempel på tidigare nyhetsbrev

  28 juli 2006
  I sextonde brevet, mitt under kriget mellan Israel och Libanon,  texter av Adonis, Gilad Atzmon och Hesham Bahari.

  Femte brevet 2006
  Bl.a:
  - Yttrandefrihet eller sålda mjölkprodukter? av Hesham Bahari


  E-post

  e-postadress: alhambra@alhambra.se

  Vi behöver samma information som för telefonorder ovan för att expediera beställningen.


  Priser

  Samtliga priser är inklusive moms och gäller så länge lagret räcker. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar. 
  Betalningsvillkor och Avgifter
  Privatpersoner
  Leverans sker mot faktura, 30 dagar netto.
  Postens fraktkostnad tillkommer. Inga expeditionsavgifter!

  Beställningar på över 500:- skickas mot postförskott.

  Organisationer, skolor och bibliotek
  Alltid mot faktura 30 dgr netto.

  Leverans

  Normal leveranstid är 3-5 arbetsdagar. Vi reserverar oss för produkter som är slutsålda.

  Ångerrätt

  Du har ångerrätt 14 dagar efter det att du mottagit varan. Boken/Böckerna som lämnas i retur skall vara i obrutet skick.

  Returer

  Obruten förpackning skall returneras inom 10 dagar efter det att Du meddelat detta till oss. Utan detta meddelande ingen kreditering. Bifoga fakturakopia. Alla returer sker på kundens bekostnad och risk.